
Vi började dagen med att tömma björksav som har stått och fyllts på sedan igår eftermiddag. Saven smakar väldigt gott, nästan som vatten. Man kan dricka den som den är och den innehåller mycket nyttigheter som c-vitamin, frukt- och aminosyror, kalium, kalcium, magnesium m.m

Vi åkte iväg till växthuset som ligger ca 5 minuter från Kosters Trädgårdar med traktor och där träffade vi på en väldigt tråkig upptäkt, sorken har varit här och smaskat i sig rötterna till två äppleträd nu under vintern!

I växthuset har det stått nästan orört sedan i vintras, så det är bara att börja rensa från ogräs. Ogräset lägger vi i gamla jordsäckar som vi sedan låter stå under ca 2 års tid, då har ogräset förmultnat och blivit till näringsrik jord. Smart va!

Helena lät perennerna stå och övervintra i växthuset, fungerade hur bra som helst.

Men vitlöken är på plats sedan i höstas och ska växa till sig fint.

Av nässlorna blir det nässelsoppa.


När jag rensade ogräs, hittade jag de här överallt, gråsuggor ihopkrupna till små bollar. Jag blev så fashinerad, så övervintrar de och hittar någon slags energi för att vakna nu på våren.


Chio låg också ihoprullad och tog emot solen.
Margita
Harry brukade också samla in björksav om vårarna ;)
1